Uusi yhtiö Neco käynnistää puuelementti- tuotannon Pyhännällä

TIEDOTE – Aiemmin Jukkataloa palvellut tehdas alkaa valmistaa elementtejä rakennusliikkeille ja ammattirakentajille.

Neco Elements Oy aloittaa puuelementtituotannon rakennusliikkeille ja ammattirakentajille Pyhännällä. Yhtiö on vuokrannut PRT-Wood Oy:ltä puuelementtitehtaan, jossa aiemmin valmistettiin Jukkatalo Oy:n toimittamien talojen puuelementtejä. Samalla on tehty esisopimus tuotantotilojen, koneiden ja laitteiden ostosta.

Tänä vuonna perustetun Neco Elementsin omistajiin kuuluu aiemmin samalla tehtaalla työskennelleitä avainhenkilöitä. Yhtiön vähemmistöomistaja on Creo Capital Oy, joka on kiinteistöalan arvoketjun toimijoihin keskittynyt sijoitusyhtiö. Sen omistuksiin kuuluu mm. valtakunnallisesti toimiva SSA Rakennus Oy.

– Yhtiön nimi Neco on johdettu sanoista Nordic Element Company, mikä kertoo sitoutumisesta pohjoismaiseen laatuun. Lähtökohtana on maan suurimpiin kuuluva puuelementtitehdas sekä alueelle vuosikymmenten aikana kertynyt kokemus puuelementtirakentamisesta Pyhännän Rakennustuotteen luomana, kertoo Neco Elementsin hallituksen puheenjohtaja Timo Luhtaniemi.

Neco tähtää kokonaisvaltaiseen kumppanuuteen rakennusliikkeiden ja ammattirakentajien kanssa. Puuelementteihin perustuvalla rakentamisella on yhtiön mukaan valtava potentiaali, puhuttiinpa sitten taloudesta, ympäristöstä tai rakentamisen prosessista.

Pyhännällä käynnistyy nyt moderni puuelementtitehdas, jonka kapasiteetti on kahdessa vuorossa 250 000 m2 puuelementtiä. Tuotanto tulee kattamaan seinä- ja kattoelementtejä sekä muita esivalmistettuja rakennuskomponentteja. Tehdas käynnistyy huhtikuussa ja sen tuotanto tulee kasvamaan asteittain.

– Vahvuutemme on kyky kehittää rakentamisjärjestelmää, johon kuuluvat esivalmistetut komponentit ja suunnitteluratkaisut. Niillä haluamme nostaa asunto- ja palvelurakentamisen sujuvuuden uudelle tasolle, Luhtaniemi kertoo.

Lisätiedot:
Timo Luhtaniemi, hallituksen puheenjohtaja, Neco Elements Oy, puh. 0400 447 464, timo@luhtaniemi.fi
neco.fi

Neco Elements Oy on rakennusliikkeiden kokonaisvaltainen kumppani, joka edustaa vuosikymmenten kokemusta puuelementtivalmistuksesta. Yhtiöllä on puuelementtitehdas Pyhännällä. Neco kehittää puuelementtirakentamista entistä sujuvammaksi, laadukkaammaksi ja ympäristöystävällisemmäksi. Yhtiön nimi Neco tulee sanoista Nordic Element Company, mikä kuvastaa sitoutumista pohjoismaiseen laatuun.

Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla hyväksyt käytön.